Uitslag D1 14 maart in Schijndel

Zondag 14 maart werd de vierde competitiewedstrijd van het seizoen gezwommen. In zwembad de Molen Hey ontving Neptunus '58 zwemmers van Argo uit Sint-Oedenrode en van Hydra uit Gemert. Namens Neptunus '58 doken er 41 zwemmers het water in, en in 81 starts werden er maar liefst 70 persoonlijke records gezwommen! Een ongekend goede score. Daarnaast werden er ook nog drie clubrecords opgevist uit het Schijndelse water.

Programma 1 was de 4 x 100 wissel dames, waarbij Elke Schellekens meteen op de rugslag al de toon voor een geweldige middag zette met een pr op de 100 meter rugslag. Daarna maakten Anouk van Lokven, Shirley Voets en Sandra Schellekens het af. Ze bereikten de derde plaats. In het volgende programma, de 4 x 50 vrij voor jongens junioren 4 en later werd er wederom een derde plaats behaald, maar dat gebeurde met spectaculaire tijden. Jeroen Trimbach zwom als startzwemmer 29.24, ruim een seconde onder zijn beste tijd en dus voor het eerst onder de magische grens van 30 seconden. Daarna volgde Jeroen van Dinther (pas junioren 1) met 34.2, en ook hij zwom meer dan een seconde sneller dan ooit. Camiel Maseland kon natuurlijk niet achter blijven, en hij liet 32.8 klokken, terwijl zijn beste tijd 34.64 is! Mark van Dinther maakte het daarna mooi af met 26.7 (pr 26.94).

Na de estafettes ging de wedstrijd verder met de persoonlijke starts. En ook hier ging het uitstekend! Indy Jongman was op de 50 school de snelste bij de minioren 4 en jonger en zwom niet alleen een pr, maar verbeterde ook haar eigen clubrecord. Valerie Messerschmidt eindigde als zesde en was een seconde sneller dan ooit. Katie Brunnen eindigde als zevende. Wessel Verhoeven tikte op zijn eerste 50 school als vijfde aan. Deze zwemmers kwamen later ook nog in actie op de 50 vrij. Indy behaalde dankzij een pr van bijna een seconde het brons. Katie en Valerie wisselden van plaats en werden respectievelijk zesde en zevende. Wessel zwom ook de 50 vrij voor het eerst en werd wederom vijfde.

Voor de zwemmers in 1998 en 1999 stond er tweemaal een 100 meter op het programma. Op de 100 vrij regende het persoonlijke records. Kyra Jongman was bij de meisjes het snelste van Neptunus '58 en dankzij een pr van een seconde eindigde ze op plaats vier. Amy Heeren tikte als vijfde aan in haar eerste 100 vrij. Isa vd Ven verpulverde haar beste tijd met maar liefst negen seconden en werd zevende. Anouk van Os werd dertiende en Fabiënne Messerschmidt vijftiende. Zij werden gevolgd door Anouk Eickmans op plaats zestien en Kiki Sluijpers op plaats 17, die beiden voor het eerst de 100 vrij zwommen, en zelfs halverwege nog pr's lieten noteren! Bij de jongens verraste Gijs Deelen met een tijd die bijna vijf seconden sneller dan zijn oude toptijd was. Deze tijd ligt slechts twee seconden boven de Brabantse limiet en was goed voor een vijfde plaats. Luc vd Loo zwom op zijn eerste 100 vrij naar de elfde plaats en werd op de voet gevolgd door Macs vd Doelen, die bijna twee seconden sneller dan ooit was. Beide jongens waren ook na 50 meter nog niet eerder zo snel. Pim de Crom eindigde op plaats vijftien. Later zwommen al deze zwemmers ook de 100 school. Isa was weer een halve seconde sneller dan twee weken geleden en werd daarvoor beloond met de bronzen medaille. Ook na 50 meter zwom ze een nieuwe persoonlijke toptijd. Anouk van Os eindigde op plaats zeven, en Kyra eindigde als achtste. Kyra zwom een pr van 4 seconden op de 100 meter en was na 50 meter bijna twee seconden sneller dan ooit. Amy eindigde op de elfde plaats. Fabiënne tikte als vijftiende aan bij haar debuut op deze afstand. Anouk Eickmans werd zestiende en Kiki zeventiende. Kiki verbeterde haar pr met een seconden. Gijs was ook op de schoolslag in topvorm, en dankzij een verbetering van maar liefst vier seconden (en de tijd stond nog geen twee maanden) behaalde hij brons. Macs was vijf seconden sneller dan ooit en werd zesde. Pim eindigde dankzij een pr van ruim twee seconden op plaats acht. Luc wilde iets te snel weg, en werd helaas gediskwalificeerd bij zijn debuut op de 100 school.

Bij de 96-ers en 97-ers stond de 50 rug en 200 wissel op het programma. Op de 50 rug waren er in totaal twaalf starts voor Neptunus '58, en álle starts werden omgezet in een persoonlijk record!! Aniek Pennings was de snelste van de meiden, en eindigde met een pr van 0.6 seconden op de tweede plaats. Zoë Hellings viel met haar vierde plaats net buiten de medailles, maar was wel weer sneller dan ooit. Demi van Os en Lara vd Ven maakten er een spannende race van, die werd gewonnen door Lara (zesde). Lara was twee seconden sneller dan ooit, terwijl Demi (achtste plaats) anderhalve seconde van haar toptijd af zwom. Bo Sluijpers eindigde als tiende en verbeterde haar pr eveneens met anderhalve seconde. Daphne Voets werd dertiende (een halve seconde onder haar oude toptijd). Rachel werd vijftiende met een pr van ruim drie seconden en Marleen werd zestiende met een verbetering van driekwart tel. Bij de jongens eindigde Jeroen van Dinther op de achtste plaats. Hij was anderhalve seconde sneller dan ooit. Delane Lathouwers verbeterde zijn toptijd met meer dan tien seconden en eindigde als negende. Martijn Eickmans werd dankzij een kleine verbetering elfde en Tom vd Loo werd twaalfde. Hij scherpte zijn tijd met vier seconden aan. De tweede afstand voor deze zwemmers was de zware 200 meter wisselslag. De vorige keer dat Lara deze afstand zwom, zaten er veel kleine foutjes in de race, en die werden nu hersteld. Ze kwam dan ook het water uit met een pr van bijna acht seconden en deze tijd bleek goed voor een zilveren medaille. Aniek bereikte ook het podium, zij behaalde brons. Hoewel ze het zelf allesbehalve goed vond gaan (dat belooft nog wat!) zwom ze wel zeven seconden onder haar oude toptijd. Zoë zwom naar de achtste plaats, net voor Bo. Bo zwom 3,5 seconde onder haar oude toptijd. Demi, Daphne, Rachel en Marleen zwommen deze afstand voor het eerst, maar deden dat uitstekend. Demi en Daphne gingen ongeveer even snel af op de vlinderslag, maar op de rugslag liep Demi daarna snel uit en gaf deze voorsprong niet meer uit handen. Ze eindigde op plaats tien en Daphne, Rachel en Marleen werden veertiende, vijftiende en zestiende. Bij de jongens bleef Jeroen 0.1 seconde boven zijn beste tijd en eindigde op plaats zes. Ook Martijn kon zijn beste tijd niet verbeterden en werd negende. Bij Delane en Tom ging het iets minder goed, zij werden helaas gediskwalificeerd. Gelukkig staan er wel tijden in de uitslag, en die laten zien dat Delane zes seconden sneller dan ooit was. Tom zwom deze afstand voor het eerst.

Door de zwemmers uit 1994 werd de 100 school en 200 vrij gezwommen. Anouk van Lokven eindigde op de schoolslag als vijfde en Esra Pennings als zevende. Ze bleven boven hun beste tijden. Anouk van Helvoirt verbeterde haar pr wel, met een halve seconde, en werd achtste. Bij de jongens was Mark van Dinther de snelste en behaalde het goud met een pr van 0.6 seconde. Jeroen Trimbach verbetert zich zo ongeveer met de week en was op deze afstand maar liefst negen seconden sneller dan zijn pr van een jaar geleden. Zijn pr op de 50 meter werd met ruim vier seconden aangescherpt. Op de 200 vrij maakten Anouk en Anouk er een spannende race van, die uiteindelijk qua tijd onbeslist bleef. De kamprechters zagen Anouk van Helvoirt net iets eerder aantikken (vierde), maar de race leverde Anouk van Lokven (vijfde) wel een pr van vier seconden op. Esra eindigde als zevende. Ook bij de heren was er een mooie race te zien, en wel tussen Mark en Jop Smit van Argo. De twee zwemmers kennen elkaar goed, van school en van de verschillende wedstrijden, en ze wilden dan ook niet van elkaar verliezen. Helaas moest Mark het onderspit delven, want Jop was een seconde sneller. De race leverde beide jongens wel prachtige tijdsverbeteringen op. Mark was bijna vier seconden sneller dan ooit. Ook Jeroen verpulverde zijn beste tijd: hij was nu maar liefst twaalf seconden sneller dan ooit! Mark behaalde zilver en Jeroen eindigde als vijfde.

De zwemmers uit 1992 en jonger (voor Neptunus '58 kwamen ook zwemmers uit 1993, 1994 en 1995 in deze categorie aan de start) zwommen de 100 wissel en 200 school. Shirley Voets (1995) bleef op de wisselslag net iets boven haar beste tijd, maar was wel de snelste en behaalde dus het goud. Voor Lisa Smits was er een zesde plaats en Manissa vd Brand eindigde dankzij een verbetering van haar pr op plaats negen. Bij Vera de Laat ging het keerpunt niet helemaal goed en ze werd dan ook gediskwalificeerd. Camiel (1995) verbeterde zijn beste tijd met ruim vijf seconden en werd zevende. Op de schoolslag verbeterde Shirley haar beste tijd uit 2007 met vijftien seconde. Deze tijd was goed voor een nieuw clubrecord en bleek haar ook een zilveren medaille op te leveren. Manissa verbeterde haar beste tijd (van nog geen twee maanden uit) wederom, nu met maar liefst zes seconden. Hierdoor werd ze zesde. Camiel verbeterde zijn pr met drie seconden en werd net als Manissa zesde.

Door de dames en heren werd de 100 vlinder en 100 rug gezwommen. Elke Schellekens (1993) zwom op de vlinderslag naar het brons dankzij een verbetering van haar beste tijd met maar liefst bijna zes seconden. Sandra Schellekens eindigde net naast het podium op plaats vier. Bij de heren was Roel vd Kleij overtuigend de snelste. Zijn eindtijd was namelijk niet alleen een persoonlijk record, maar ook een clubrecord én goed voor een startbewijs voor de Brabantse Zomer Kampioenschappen. Frank Hovenier verbeterde zijn persoonlijke record, welke maar liefst vijf jaar stond, en dus met recht antiek genoemd mag worden, met een seconde en eindigde als vijfde. Op de rugslag verbeterde Elke haar snelste tijd (die aan het begin van de middag tijdens de estafette gezwommen was) nog eens met een seconde. Hierdoor eindigde ze als tweede. Sandra tikte als vijfde aan. Ook voor Roel was er weer een medaille. Hij verbeterde zijn beste tijd met 0.6 seconde en behaalde brons. Frank zwom 0.8 seconde sneller dan ooit en werd zesde.

Tot slot van de middag werden er nog estafettes gezwommen. Op de 4 x 50 wissel werden Zoë, Lara, Aniek en Bo vierde. Demi, Rachel, Daphne en Marleen eindigden op plaats vijf. Demi zwom heel knap na pr's op de 50 rug en 200 wissel als startzwemster nog onder haar oude toptijd op de 50 rug. De minioren 4 en later hadden nog een estafette 4 x 25 vrij op het programma staan. Deze estafette moet met twee jongens en twee meisjes gezwommen worden, maar Neptunus '58 heeft slechts één jongen in deze categorie. Zij zwommen daarom buiten mededinging mee. Wessel, Katie, Valerie en Indy tikten als derde aan.

Complete uitslag

Tijden per zwemmer Neptunus '58

Tussenstand D1-competitie

Terug naar 'uitslagen wedstrijdzwemmen'